fbpx
Бременност

Мъжките терзания за секса по време на бременност

29 януари 2018

За секса след раждането на детето сме писали няколко пъти - припомняме текста Преди децата правехме секс, след децата правим… йогаСексът при появата на дете – мисия (почти) невъзможна, както и култовият разказ на Пътник О'Свиден “Как се справяте със секса?”.

Днес обаче ще засегнем темата за секса ПО ВРЕМЕ на бременност. Това е доста дълъг отрязък от време, в което се случва на жените да им се прави повече секс от обичайното, а някои мъже започват да изпитват затруднения с изпълнението. 

Добре е да кажем отново, че сексът по време на бременност в повечето случаи не е противопоказен или опасен - нито за плода, нито за майката - това в случай, че износването протича без усложнения и няма изрична лекарска препоръка за избягването му. Повечето жени могат да се забавляват до съвсем късните стадии на бременността така, както са го правили и преди да забременеят. Ако разбира се, двамата партньори имат желанието за това.

Доста психологически фактори могат да доведат до затруднения или разочарования, свързани с физическата ласка в този период. Затова и решихме да споделим с вас гледната точка на един мъж и разказа му за мъжките терзания. Те идват от невъзможността да преодолее своите бариери по време на бременността на партньорката му. 

Австралийският сайт News.com.au публикува текста, който въвежда читателите в нещото, наречено от него самия "големият ми срам относно секса с бременната ми съпруга". Звучи малко зловещо и извратено, но не е. По-скоро разкрива истината защо някои мъже спират да искат да правят секс с партньорките си, когато те забременеят. Не че нещо ще се промени, ако в момента сте в такава ситуация. Но, както се казва - добре е поне да знаете каква може да е причината!

************************

„По време на бременността обожавах тялото на приятелката си – беше прекрасна. Но едно нещо ме спираше и все още изпитвам срам от това. В ранните стадии на бременността, когато тя все още нямаше видимо коремче, мисълта, че партньорката ми е бременна, ме възбуждаше и сексуалните ни взаимоотношения не бяха изгубили заряда си отпреди.

С напредването на бременността обаче забелязах, че сексуалното ми желание спада, а при нея  беше точно обратното - покачваше се.

Не исках да я разочаровам

Стигна се дотам, че започнах да излизам от форма. Повече от веднъж! След това не бях така склонен да предприемам действия, които очевидно накърняваха самоувереноста ѝ. Не исках да я разочаровам и да я карам да се чувства непривлекателна, но в крайна сметка се случваше точно това.

Както всеки мъж може да потвърди, в такъв момент на близост задълбаването в неприятни мисли води неизменно до загуба на ерекция.

Това обаче ми се струваше твърде повърхностно и трябваше да разбера истинската причина. Не беше спад в сексуалното желание, нито тази мисловна клопка. Всъщност си спомням, че бях притеснен за нея, както и за бебето. Да, да, да, зная, че би трябвало да е добре за плода. Не ме тревожеше самият физически акт, а тромавите движения при маневрирането с бременна жена, необходими за комфортен сексуален контакт.

Притеснявах се, че ще я нараня

Бях притеснен, че случайно ще ударя коремчето с коляно или лакът, защото съм доста непохватен, и това може да доведе до спонтанен аборт! Бях тотален хипохондрик на тази тема. Освен безпокойството, че ще я нараня, се случваше някой от двамата да е отгоре и тогава коремът се притискаше в мен. Усещането не беше физически неприятно, по-скоро имаше притеснение, че ще смачкаме бебето. А всички знаем докъде води тревожността в разгорещен момент...

Тя сияеше, беше женствена, а гърдите ѝ бяха страхотни

Но въпреки това аз НЕ можех да се отърся от мислите си. Не беше проблем в привличането – тя сияеше, беше женствена, тялото ѝ беше невероятно, ухаеше страхотно и беше готова за секс по всяко време. Причината беше в проклетия прекрасен корем и в глупавия неоснователен страх за неговата безопасност, който страх се превърна в срам, задето карам жената до себе си да се чувства нежелана. Че не задоволявам потребностите ѝ, след като бе съвсем ясно, че иска секс. Защото я лиших от нещо, което можеше да е истински красиво и интимно, и което вероятно няма да имаме възможност да изпитаме отново.

Това се превърна в огромно бреме, което натежаваше още преди да сме стигнали до физическата част.

Стигна се дотам, че отклонявах порива и

избягвах сексуалния контакт, за да се отърва от чувствто за провал

Беше моята дълбока тъмна тайна, която ме кара да се срамувам и до днес.

Аз съм човек, който харесва близостта. Обичам и желая партньорката си, и много ми харесваше как изглежда бременна. И въпреки всичко успях тотално да разваля преживяването от сексуалните ни взаимоотношения по време на бременността ѝ.

Може би съм твърде самокритичен. Може би твърде много се напрягам. Едно е сигурно – въпреки че бе недодялана, ситуацията имаше своята положителна страна – сексът след бременността е умопомрачаващо невероятен. Когато успеем да си откраднем минутка насаме.“

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross