fbpx
Новини

Маргаритка 3 - авторски детски песнички, които спасяват родителски животи

3 декември 2019

“Важното е най-напред в стаята да има ред!”, повтаря една майка, наденала плюшен бухал на ръката си, докато се опитва да накара 3-годишен тасманийски дявол да прибере 54 легота, 13 влака и 35 различни комплекта за рисуване. 

“Ам-ам с виличка, с виличка, лъжичка, ам-ам с виличка - ще опитам всичко”, вживява се друг изнурен от готвене родител, докато изпълнява соло на въздушна китара над купа със супа, която трябва да бъде изядена от 4-годишен върл противник на храната. 

“Йе, йе, йе, колко хубаво дете! Йе, йе, йе, хайде, изплакни добре!”, кънти една баня към 7 сутринта, когато се правят опити да бъдат измити цял комплект детски зъби - нещо, което е мааалко по-трудно от залавянето на истински тигър, измиването на всичките му зъби и пускането му на свобода в дивата природа. Както сме обяснили тук - миенето на зъби е специална операция.

Не, това не са картини от една изложба, а някои от супер приятните песнички за полезните навици на “Маргаритка”. А те идват на помощ при всекидневните епизоди от звероукротяването на опърничавите. Защото всички сме наясно с житието и битието на родителя, който години наред е учил, работил, ДЕРЗАЛ, както се казва, за да дойде накрая едно 4-годишно и да му каже НЯМА! И то по всеки един въпрос. 

Маргаритка е живота, истината и всичко останало

За щастие, откакто в YouTube профилите ни влетяха супергероите Биби и Мими, ИМА как и детето да е нахранено/ измито/ облечено/ приспано, и родителят да е с всичкия си. Безценна е помощта на Маргаритка, Биби и Мими, които са пропътували с нас в колите хиляди километри по екскурзии и задръствания с техните нови, готини аранжименти на вечните детски песнички. След като вече няколко години знаем наизуст и пеем с пълно гърло “Жаба жабурана” и “Рачо Капитана” до откат, бандата на Маргаритка - тези титани на съживяването на детски песни и превръщането им в абсолютни детски хитачки, издават ТРЕТИ диск!

Вики от Мастило и Яна Липованска, мотори и машини в проекта “Маргаритка”, изскачат от засада с чисто новия албум с авторски песнички Маргаритка 3 “Полезните навици”. Те са идеално слушаеми и от кървящите от Бейби шарк ду-ду-ду-ду-ду-ду родителски уши. Част от тях вече познаваме от колаборацията на Маргаритка с Приказки без край, където към любимите ни герои долита и респектиращият Бухалче. Останалите ще чуем в новия албум. Те са изпяти от Поли Генова, Влади Ампов - Графа, Белослава, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Вензи, Дичо, Йоанна Драгнева и децата от Voice Academy и вокална група “Шоколадче”.

Кой си припява? Ние. Ужас

Музиката на песничките е дело на Вики от Мастило. Текстовете са на Илия Деведжиев и на Вики. Музикален продуцент и аранжор е Краси Тодоров, композитор на едни от най-популярните български поп-рок песни. И не че някой ни пита, но много добре им се е получило. Дори се улавяме, че припяваме това-онова и без деца наоколо (ужас)...

Ако вече скролвате яростно, за да разберете откъде може да си купите албума, казваме: от официалния сайт на проекта Маргаритка и от бензиностанции, книжарници, магазини за детски стоки и супермаркети в цялата страна. Както и досега, част от приходите ще отидат за построяването на още детски музикални площадки. Първата такава вече е факт - в кв. Гео Милев в София. 

Айде, ние си пускаме любимото ни “Ам, ам ще опитам всичко” и волумето на макс!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross